Kritika: Zara Red Vanilla

Ha beleszeretünk egy luxus kategóriás parfümbe, de anyagi kereteink nem engednek huszonezer forintokat kiadni egy apró üvegre, akkor érdemes olcsóbb lehetőségek után kutatni, ugyanis sokszor találunk elveszett kincsekre, ha jó helyen keressük őket. Direkt mondok utánzatot, és nem hamisítványt, mert a hamisítványok vásárlását semmilyen körülmények között nem támogatom. A hamisítvány silány, kétes eredetű alapanyagok használatával és az üvegek megtévesztő másolataival próbálnak olcsó áron rászedni minket, míg az utánzatok más bejegyzett márkák által, szabályozott felügyelet mellett készülnek, és nem próbálnak rászedni minket.

Megfizethető árú utánzatokat többek közt közép árkategóriás divatmárkák üzleteiben érdemes keresgélni, és közülük is örömmel ajánlom a Zarát és leányvállalatait (Bershka, Stradivarius, Pull & Bear, Massimo Dutti), mert remek ár-érték arányban kínálják az illataikat.

A Red Vanilla 2015-ös kiadás és a jelenlegi kínálatuk tagja, a Lancome La Vie Est Belle-jére kíván hasonlítani.

zara_redvanilla02

Illatjegyei: körte, feketeribizli, írisz, vanília, praliné, tonka és pacsuli

Kétségkívül emlékeztet az eredetire, de nem tökéletes hasonmás. Én inkább mondanám a La Vie Est Belle és a Dior Hypnotic Poison hibridjének. Míg a La Vie Est Belle a vanília mellett erős a púderes íriszben és az édes pacsuliban, addig a Red Vanilla ereje – ahogy neve is sejtetni engedi – a vaníliában van.

A vanília már a nyitásban is dominál és a feketeribizlivel ölt kart. Nem megy keresztül mélyreható változásokon a leszáradásig, mint a La Vie Est Belle, és a vanília hatalmaskodása rendkívül szerethető. Ahogy szárad le, engem a legfinomabb vaníliás gyertya illatára emlékeztet. A tonka és az írisz enyhe púderességet kölcsönöz neki, rájátszanak az édességére, de nem válnak annyira jellegzetessé, hogy könnyen felismerhetőek legyenek. Így hármasban haladnak a leszáradásig, ami bár egy órán belül érkezik, váratlan módon ez a Zara parfüm 6-7 órával fújás után is még erződik.

Ha a Lancome (vagy a Dior) parfüm pontos utánzatát keresed, akkor sajnos csalódni fogsz, de ha nyitott vagy rá, és szereted a vanília illatát, akkor tetszeni fog.

A 100ml-es üveg 4.500 Ft, úgyhogy az árát abszolút megéri, és ilyen összeg mellett azt se bánom, ha gyakrabban kell felfrissíteni, mint drágább társait.

–Szilvia


Hozzászólás